DUTHOO COOL PIGMENT

Donkere profielen stralen klasse uit en voorzien uw projecten van een moderne uitstraling. Ze gaan echter gepaard met een groot nadeel: ze vervormen gedurende de warme dagen. Daar bieden wij graag de juiste oplossing voor aan, namelijk Duthoo Cool Pigment. Deze laat uw zwarte lak reflecteren alsof ze wit zou zijn. Cool Pigment verbetert immers de reflectie van infrarode straling en zorgt voor een lagere temperatuur op het gelakte oppervlak. Deze innovatie zorgt voor minder opwarming en minder mechanische belasting van het metaal of de kunststof. Dit zorgt vervolgens voor betere kleurstabiliteit, glans en mechanische eigenschappen van de verf. 

Duthoo Cool Pigment zorgt er dus voor dat donkere profielen of platen niet langer vervormen vanwege de warmte. Bijgevolg blijven uw ramen en deuren even goed aansluiten, ondanks fel zonlicht. Daarnaast zorgt het pigment ervoor dat u de energiekosten voor koeling van het gebouw kan verlagen. 


Cool Pigment is geschikt voor zwarte en donkere kleuren in hoogglans, halfglans en mat. Het is verkrijgbaar in zowel solventhoudende als watergedragen variant.