Zwart zo koel als wit

Bent u ook fan van donkergekleurde ramen, deuren of een donkere gevelbekleding? Of verkoopt u deze populaire producten? 

Wanneer we 5 minuten naar een (ver)bouwprogramma kijken, zoals blind gekocht of huis gemaakt, dan zien we zo'n donkergekleurde profielen steeds terugkomen. Logisch vinden we, zo’n zwarte ramen of deuren geven een woning direct een stoere of moderne uitstraling.


Onze klanten merken het ook op, dat zwarte profielen/platen helemaal in zijn. Maar deze mooie donkere profielen of platen hebben één nadeel. Als u al eens in een donkere outfit in de zon bent gaan zitten kan u het nadeel waarschijnlijk snel raden. 

Donkere kleuren absorberen de warmte namelijk, waardoor deze profielen/platen kunnen vervormen tijdens warme dagen. 

Nu kan u denken dat dat niet zo’n groot probleem hoeft te zijn in de meeste landen binnen Europa, zeker als het midden mei is en het nog steeds miserabel weer is hier in België.

Maar het hoeft geen 40 graden te zijn. Tijdens de zomer heeft u of uw klant het misschien al eens gemerkt dat uw (schuif)raam of deur niet meer goed aansluit. U wilt zo'n vervorming natuurlijk graag voorkomen.

Laat uw zwart zo goed reflecteren als wit

Daarom bieden we u Duthoo Cool Pigment aan. Duthoo Cool Pigment verbetert de reflectie van infrarode straling en zorgt zo voor een lagere temperatuur van het geverfde oppervlak. Deze technische vernieuwing zorgt voor een mindere opwarming, minder mechanische belasting van het metaal of de kunststof en daardoor voor betere kleurstabiliteit, glans en mechanische eigenschappen van de verf.

Verlaag de energiekosten voor koeling van het gebouw

In ’t kort. Duthoo Cool pigment zorgt ervoor dat donkergekleurde profielen of platen niet gaan vervormen door de warmte. Uw net geplaatste ramen of deuren blijven dus even goed aansluiten in warmere temperaturen. Maar daarnaast zorgt Duthoo Cool pigment er ook voor dat u de energiekosten voor koeling van het gebouw kan verlagen.

Verlaag de oppervlaktetemperatuur met 20%

Door Duthoo Cool Pigment toe te voegen aan natlak (in plaats van standaard zwart pigment) kan de oppervlakte temperatuur verminderen met 20%. Duthoo Cool Pigment is geschikt voor zwarte en donkere kleuren in hoogglanzend, halfglanzend en mat.

Zwart RAL 9005 met Duthoo Cool Pigment gedraagt zich als een wit RAL 9010 bij zonlichtbelasting.

Wilt u uw donkergekleurde profielen of platen beschermen tegen de warmte? Neem snel contact met ons op voor meer informatie. We geven u nog snel een overzicht van alle voordelen van Duthoo Cool Pigment:

  • Kan de TSR (Total Solar Reflectance) waarde verbeteren met wel 20% en de oppervlaktetemperatuur verlagen met 20%
  • Verlaging van energiekosten voor koeling van het gebouw
  • Uitstekende stabiliteit van kleur en glans
  • Uitstekende mechanische eigenschappen
  • Vermindering van mechanische belasting van metalen binnenruimtes

Technische info

Op waterbasis
Op waterbasis
Op solventbasis

Applicatie

Met een spraygun
Graag meer info over dit product of een andere vraag? Contacteer ons!