Momenteel maken we de ene regenbui na de andere mee in België. We kunnen gelukkig wegdromen over die ene week met tropische temperaturen en we zijn content dat de natuur kan opfleuren in de regen.

Terwijl we vrolijk verder werken bij Duthoo met het geluid van de regen op de achtergrond, krijgen we vaak de vraag hoe vlekken of een oneven vergrijzing door regen en UV straling vermeden kan worden op houten poorten, ramen, gevels en diverse houten constructies.

Gelukkig kunnen we daar snel en duidelijk op antwoorden: Gebruik Duthoo Aquastop. Duthoo Aquastop is een hydrofoberingsmiddel. Hydrofoberen is het waterafstotend maken van een substraat. Door te hydrofoberen rollen de waterdruppels zo van het hout af.

In hydrofoberen herkennen we twee woorden, namelijk hydro en fobie. Het gaat dus over water en angst/afstoten. 

Duthoo Aquastop zorgt ervoor dat uw houten gevel egaal vergrijst

Naast waterafstotend en dampdoorlatend is er ook een UV absorber aanwezig in Duthoo Aquastop. Wanneer u Duthoo Aqua Stop aanbrengt op gevels, garagepoorten, deuren,... creëert u vervolgens op een snelle en gemakkelijke manier een droger en gezonder binnenklimaat.

Hou er wel rekening mee dat wanneer uw hout deels overdekt is, dat de kans groter is dat u een kleurverschil zal opmerken na verloop van tijd, ook met het gebruik van onze Aquastop.

Blijf regen de baas met Duthoo Aquastop

Voorkom vlekken door regen en UV straling op uw hout buiten

Hoe gaat u aan de slag met Duthoo Aquastop? 

Er mogen geen scheuren in het hout zitten, aangezien Duthoo Aquastop deze scheuren niet dicht en water op die manier toch nog kan binnendringen. Zorg er voor dat de ondergrond vrij is van stof, hars en overige verontreinigingen. Breng vervolgens 1 tot 2 onverdunde lagen aan met een rol, borstel of pistool. De aquastop laag is kleurloos en heeft een matte uitstraling. De bescherming is dus onzichtbaar, maar heeft duidelijk zijn effect. Uw houten poorten, ramen, deuren, gevels en andere houtinstructies waterafstotend maken gaat dus snel en gemakkelijk met Duthoo Aquastop. 

Links Afzelia behandeld met Duthoo Aquastop, rechts Afromosia behandeld met Duthoo Aquastop

Maar wat als uw hout buitenshuis al vergrijsd is? 

De verkleuring van uw hout wordt niet tegengehouden, maar wel vertraagd met onze Aquastop. De Aquastop zorgt er voor dat uw hout egaal verkleurd. Dus wat doet u dan als uw hout buiten vergrijsd is? Dan hebben we een even simpel en duidelijk antwoord als daarnet: gebruik Duthoo Woodcleaner!

Onze woodcleaner is een hout-ontgrijzer voor het opfrissen en reinigen van vergrijsd hout buitenshuis. Doordat het een gelachtig reinigingsmiddel is kan het ook op verticale vlakken aangebracht worden, zonder dat het product afloopt. 


Door de dieptewerking van de gel wordt de grijze patina verwijderd en wordt de frisse, warme tint van het hout hersteld. 

Fris uw houten meubels, gevels, tuinmeubels, poolroutes, poorten, ... op met Duthoo Woodcleaner

Klaar om aan de slag te gaan met onze Woodcleaner?

Breng de gel onverdund en goed dik in de houtnerfrichting aan. Na ongeveer 20 minuten kan u het product met een harde borstel (of bezem) en veel water verwijderen. Spoel eventuele resten die zijn achtergebleven op uw vloer en/of vensterbanken overvloedig weg met water. Breng nadien, wanneer het hout gedroogd is, onze Duthoo Aquastop aan om uw verfrist hout optimaal te beschermen!

Graag meer info over dit product of een andere vraag? Contacteer ons!